Onze Merken

Oude Wereld Wijn

Ramon Bilbao

Bodegas Ramon Bilbao kent een lange geschiedenis die teruggaat tot begin van de vorige eeuw. Jarenlang werd in de Rioja gewerkt aan de hoogst haalbare kwaliteit rode en witte wijnen. De Tempranillo druif fungeert als basis voor hoogstaande Rioja wijnen. Naast het wijnbedrijf in Rioja Alta, vind je op Whynshop.nl onder de naam Ramon Bilbao ook wijnhuis Cruz de Alba uit Ribera del Duero en Mar de Frades uit Rias Baixas in Galicië.

Bodegas Príncipe de Viana

Príncipe de Viana is één van de meest moderne, vooruitstrevende wijnbedrijven in Spanje. Sinds de oprichting in 1983 groeit het bedrijf nog steeds. Voor de wijnen worden de traditionele Navarra druiven, Tempranillo, Garnacha en Viura, met internationale druiven gecombineerd. Dit resulteert in bijzondere en opvallende kwaliteitswijnen!

Cave de Ribeauvillé

Cave de Ribeauvillé is gevestigd in de Franse bloemenstad Ribeauvillé. De coöperatie is mede vernoemd naar Martin Zahn, een Benedictijnse monnik met adellijk bloed, die eeuwen geleden verantwoordelijk was voor de beste wijngaarden van Ribeauvillé.

Cazes

Cazes is één van de grootste en meest toonaangevende biodynamische wijnhuizen van Europa. Gelegen in Rivesaltes, in het hart van de Roussillon, werd Cazes in 1895 opgericht door Michel Cazes. Begonnen met 8 hectare aan wijngaarden is Cazes inmiddels uitgegroeid tot 60 hectare. De visie van Cazes is het ecosysteem in vrijheid zijn werk te laten doen met gezondere wijngaarden en zuivere, levendige en smaakvolle wijnen als resultaat. Vandaag is Cazes-telg Emmanuel de wijnmaker en verantwoordelijk voor alle prachtige wijnen die dit wijnhuis voortbrengt!

Clos Amador

Clos Amador is in 1992 opgericht door Pere Ventura. Hij bouwde ondergrondse kelders, vinificatieruimtes en bottellijnen volgens de allerstrengste eisen. De wijnen worden op traditionele wijze geproduceerd met respect voor mens en omgeving, maar met behulp van de moderne technieken.

Farina

Het wijnhuis Farina is meer dan 100 jaar geleden ontstaan uit de ambitie van de familie Farina om wijnen van hoge kwaliteit te produceren en te exploiteren. Vandaag de dag zijn neef en nicht Claudio en Elena Farina verantwoordelijk voor het bedrijf. Zij vormen de derde generatie en samen met Claudio’s vader Sandro, blijven zij Farina ontwikkelen als een onderscheidend wijnhuis. Sandro’s verzorgt de veelal zeer lang bestaande klantcontacten. Elena voegt haar vrouwelijke ‘touch’ in het proces van wijn maken toe en Claudio is met zijn vastberadenheid en nieuwsgierige aard de motor van Farina.

Femar Vini

Puglia, de hak van de Italiaanse laars, staat van oudsher bekend als een regio waar enorme volumes aan wijn wordt geproduceerd. Tegenwoordig is dat niet meer van toepassing en gebruiken de wijnboeren hun kennis om over te stappen op krachtige topwijnen en maken het geheel af met het bekende Italiaanse gevoel voor design.

Graham’s Port

Sinds de oprichting in 1820 is het doel van Grahams Port heel duidelijk: specialist zijn in het produceren van de allerbeste Port! Grahams Port heeft zich opgewerkt tot één van de grootste merken in Port door te werken met hedendaagse technologie en dit te balanceren met traditie. Mede hierdoor blinkt het merk uit met schitterende Vintage Ports en de oude Tawny Ports.

Jean Loron

Jean-Marie Loron zette in 1821 een bedrijf op dat Beaujolais en Mâcon wijnen exporteert. Een opvolger vond hij in zijn zoon, die het bedrijf in 1852 samenvoegde met dat van zijn schoonvader. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de zesde generatie van de familie. Jean Loron heeft een uitstekende reputatie mede dankzij het goede imago op het gebied van duurzame wijnen.

Joseph Mellot

Joseph Mellot, het meest toonaangevende wijnhuis uit de Loirestreek, staat bekend om de brede kennis van wijnen uit deze regio. Sinds de oprichting in 1513 is de familie Mellot betrokken bij het produceren van wijn. Deze wijnkennis is van generatie op generatie overgedragen en is door de jaren heen geperfectioneerd. In 1698 werd César Mellot zelfs gevraagd om Koning Louis XIV te adviseren in zijn wijnkeuze.

Laurent Miquel

Als we de geschiedenis boeken induiken dan zien we dat de Romeinen als eerste wijnstokken meenamen naar het Franse Cazal Viel. In het jaar 1202 gaf de eigenaar van Chateau Cazal Viel zijn bezit aan de monniken van de Abdij Fontcaude. De monniken zijn al sinds de middeleeuwen wijnbouwers, maar werden tijdens de Franse Revolutie in 1789 verdreven uit het gebied. Twee jaar later werd Cazal Viel overgenomen door de familie Miquel. Hier werd pas in 1970 op grote schaal wijn geproduceerd met behulp van de Syrah druif. Wijnmaker Henri Miquel kreeg later dan ook de bijnaam ‘Monsieur Syrah’ en bracht in 1980 zijn eerste wijn uit.

Marchesi di Barolo

De kelders van Marchesi di Barolo zijn gelegen in het dorpje Barolo, met uitzicht over het kasteel van Marquis Falletti. Aan het begin van de negentiende eeuw werd door hem de basis gelegd voor de nu wereldberoemde Barolo wijnen. Het gebouw waar het wijnhuis nu is gevestigd behoorde ooit zelfs toe aan Marquis Falletti.

Masca del Tacco

Het bedrijf Masca del Tacco werd in 2010 opgericht door Armando en Felice Mergè, maar de oorsprong van de wijngaarden zijn veel ouder. In 1949 in ‘Cantina di Erchie’ is namelijk de familie Laviano geboren. De verwerking van het land wordt sinds 1949 door dezelfde familie gedaan. Ze verzamelen de druiven met de hand en stoppen alle liefde voor het gebied in het eindproduct.

Ogier

De wijnmaker bij het Franse Ogier ziet het maken van wijn als een echte kunst, waarbij zeer subtiel te werk moet worden gegaan. Dat is duidelijk terug te proeven in de wijnen, vanaf de standaard tot de allergrootste appellaties van de Rhône Vallei!

Poggio le Volpi

De filosofie van Poggio Le Volpi is het maken van wijnen die de rijkdom van het land en de kennis van de wijnstokken benadrukken. Het wijnhuis bedraagt 30 hectare aan grond en staat garant voor kwalitatieve en elegante wijnen zoals Poggio Le Volpi Donnaluce!

Pol Roger

Champagne Pol Roger is gerenommeerd om zijn kwaliteit. Het staat wereldwijd bekend als de geliefde Champagne van Sir Winston Churchill. Ook mag Pol Roger zich hofleverancier noemen van het Britse Koningshuis en kent het een rijke geschiedenis. Pol Roger is namelijk al meer dan 160 jaar een familiebedrijf.

Smith Woodhouse Port

Christopher Smith, richtte in 1784 een bedrijf op in Oporto van waaruit hij Port ging exporteren. Enkele jaren later gingen de zonen van Christopher Smith een verbond aan met de gebroeders Woodhouse. Onder de naam Smith & Woodhouse verkrijgt het bedrijf, tot op de dag van vandaag, steeds meer bekendheid.

Villa Trasqua

Villa Trasqua ligt in het hart van Toscane. 56 hectare wijngaarden die zich gelukkig prijzen met de schijnbaar immer aanwezige zon en de aangenaam verkoelende wind vanaf de Tyrreense zee in het westen. De druiven worden gekoesterd door wijnmaker Franco Bernabei en zijn team. Zij onderscheiden zich door op natuurlijke wijze wijnen te produceren, met minimale inzet van moderne technologie. De druiven van Villa Trasqua kennen een unieke zijdeachtige structuur en de wijnen worden langzaam gerijpt op Sloveens en Frans eiken. Traditionele én innovatieve wijnen die regelmatig in de prijzen vallen!

Weingut Karl Steininger

Weingut Karl Steininger is gevestigd in Langenlois, Oostenrijk’s snelst groeiende wijngebied. Het wijnbedrijf is een familiebedrijf dat garant staat voor de levering van perfecte wijnen. In de wijngaard, ‘Spiegel’, wordt de zorgvuldige verbouwing van de Grüner Veltliner druif tot kunst verheven.

Weingut Markus Molitor

Markus Molitor was slechts 20 jaar oud toen hij in 1984 het gelijknamige wijngoed overnam. Markus staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezel riesling. De riesling wijnen worden gekenmerkt door een vrij stevige structuur met zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressies.

Nieuwe Wereld Wijn

Bodegas Salentein

Gelegen in Mendoza, Argentinië, nabij de bergen van de Andes begeeft Salentein zich qua kwaliteit op eenzame hoogte. Het wijnhuis is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De voortdurende ambitie van dit wijnhuis is om alleen het allerbeste op wijngebied te produceren. Dit doet zij door de historie van het gebied in ere te houden en tegelijk de modernste vinificatietechnieken toe te passen.

Bodegas Callia

Bodegas Callia heeft in een korte tijd bewezen dat een jonge bodega in rap tempo ook wijnen van topkwaliteit kan maken! Het wijnhuis heeft de grootste Shiraz wijngaarden van de San Juan regio. Het is dan ook niet vreemd dat Shiraz de belangrijkste druivensoort in dit Argentijnse gebied is. Om zo explosief te groeien heeft het wijnhuis een gebied aangekocht in de Pedernal Valley, op de grens van de provincie Mendoza. Het heeft een hoogte van 1340 meter boven de zeespiegel waardoor de vallei profiteert van milde zomers en koele nachten. Hierdoor heeft Callia de beste druivenproductie in de regio en één van de beste producties van Argentinië!

Errazuriz

Errazuriz werd opgericht in 1870 door Don Maximiano Errázuriz toen hij 100 kilometer ten noorden van de hoofdstad Santiago de Chile zijn eerste wijngaard aanplantte. Begin 1980 nam Eduardo Chadwick, de achterkleinzoon van oprichter Errazuriz, het bedrijf over. Hij gebruikte de ervaring van zijn vader en maakte diverse reizen naar verschillende wijngebieden rond de wereld. Hij ging onder andere naar Bordeaux waar hij contact kreeg met Oenoloog Emile Peynaud. Van hem leerde Eduardo de fijne kneepjes van wijnproductie en wijnbouw. Hoogtepunt in de carrière van Eduardo is de benoeming van wijnhuis van het jaar in 2014 door Wine & Spirits.

Jackson Family Wines

Kendall Jackson is één van Californië’s jongste, meest toonaangevende en dynamische wijnhuizen. Een belangrijke reden van Kendall Jackson’s succes is de perfecte ligging van de wijngaarden. De druiven zijn grotendeels afkomstig uit de koelere kuststreken, waardoor de druiven alle gelegenheid krijgen om hun aroma en smaken te ontwikkelen.

l’Avenir

Als eerbetoon aan het bejubelde terroir van het historische Stellenbosch wijngebied, focust L’Avenir zich op het produceren van elegante wijnen die hun unieke setting weergeven. De focus ligt op twee druivensoorten: het erfgoed van de Chenin Blanc en het vernieuwende van de Pinotage!

Pyros

De Pyros wijnen zijn afkomstig van de Piedra de Fuego Estate. Hier liggen de Pyros wijngaarden die 80 hectare groot zijn en liggen op 1400 meter hoogte. Dit zorgt voor een koeler klimaat, waardoor de druiven zich langzamer ontwikkelen. De bodem bevat veel sporen van vuursteen, waaraan dit gebied zijn naam te danken heeft: Piedra de Fuego.

Yalumba

Al 166 jaar lang staat Yalumba synoniem voor toonaangevende wijn uit Australië. In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte hij de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land ‘Yalumba’, wat Aboriginal is voor ‘All the land around’. Zes generaties en 166 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Zo heeft het wijnbedrijf Hill-Smith Family Vineyards zichzelf door de jaren heen flink uitgebreid met de bedrijven Oxford Landing Estates, Nautilus Estate en Jansz Tasmania.