Over verbunt

Verbunt Wijnkopers

Verbunt Wijnkopers is een toonaangevende moderne Nederlandse wijnimporteur. We presenteren een wereldwijd assortiment topmerken. Van toegankelijke schenkwijnen tot wijnen van de meest vooraanstaande wijnhuizen. Van traditioneel tot innovatief en eigenzinnig. Verbunt richt zich op groothandel, horeca en onafhankelijke wijnspeciaalzaken.

Verbunt Wijnkopers richt zich op het creëren van een unieke beleving van de best passende wijn voor ieder moment. Er wordt intensief samengewerkt met zowel klanten als leveranciers om zich zodoende te richten op een lange termijn samenwerking. Verbunt onderscheidt zich als merkenleverancier en toonaangevende Nederlandse wijnimporteur.

Verbunt

Joseph Antonius Verbunt was als wijnimporteur in 1844 grondlegger van Verbunt Wijnkopers. Hij kwam vanuit Bergeijk naar Tilburg om een zaak in wijn, gedistilleerd en tabak te starten. De daaropvolgende generaties Verbunt deden succesvol zaken als wijnimporteur en in gedistilleerde dranken. Frans C. H. Verbunt vertegenwoordigt vanaf 1991 de 5e generatie Verbunt. Hij verkocht zijn aandelen op 8 juli 2010 aan een ander familiebedrijf: Salentein Holding van Mijndert Pon.

Salentein is als bedrijf internationaal actief in verschillende sectoren: landbouw, veeteelt, productie en distributie van wijn. Het grootste deel van de Salentein producten wordt in meer dan 40 landen gedistribueerd. Gezien de historie van het bedrijf is het dan ook niet vreemd dat Salentein met name in Argentinië (waar het bedrijf gevestigd is) en Nederland sterk groeit. Salentein beschouwt Nederland als haar tweede thuismarkt naast Argentinië.

Verbunt wijn

Verbunt Wijnkopers heeft een breed assortiment wijnen en werkt met verschillende wijnhuizen rondom de gehele wereld. De belangrijkste internationale wijnmerken hebben een prachtige webshop waar verschillende informatie over de merken te vinden is. De belangrijkste merken zijn:

Verbunt Wijnkopers werkt onafhankelijk op de Nederlandse markt. Het heeft de ambitie zich verder te ontwikkelen als een professionele, moderne en merk gerichte organisatie met een strategie die gericht is op marketing. Er wordt gewerkt met moderne digitale communicatie, logistiek en automatisering. Zodoende houdt Verbunt Wijnkopers rekening met razendsnelle ontwikkelingen in de maatschappij.